Women's International Motorcycle Association (WIMA)

Motoros nőkMotoros nőkmotorosnok.lap.hu/9-99hu16987221462007-01-28 21:28:412023-10-31 04:15:46Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2007

Meghatározás

A WIMA-t (Women's International Motorcycle Association) 1950-ben Louise Scherbyn alapította az Egyesült Államokban, így ő lett a szervezet első elnöke is. Meghaladta a korát, mert 1930-ban, amikor motorvezetésbe kezdett, abszolút szokatlan volt egy nő kétkerekű járművel az úton. Az első gépe egy hatalmas Indian Scout volt. A második világháború alatt sok nemzetközi kapcsolata jött létre. Hamarosan megszületett a motoros nők nemzetközi egyesületének a gondolata. 1958-ban pár lelkes motoros nő (Hollandiából, Angliából, Németországból és Svájcból) alapította meg a WIMA-t Európában. Ebből később nemzetközi csoportok jöttek létre, valamint hirdetéseket adtak fel motoros magazinokban. 'Hiszem, hogy szükség van egy az egész világra kiterjedő női motoros szervezetre. Miért nem egyesülünk és osztunk meg egymással ötleteket, véleményeket, vagy kérünk egymástól tanácsot és oldunk meg problémákat? És ez volt a kezdeti lépés a Nemzetközi Női Motorkerékpár Szövetség megalapításához. Abban az időben azt mondták nekem az emberek, hogy ez lehetetlen törekvés lesz. A sportág iránti szerelmem és a lelkesedésem igenis lehetővé tette, hogy ez egy sikeres valóság legyen. A WIMA tagok és pár csodálatos barát segítségével, a WIMA mára a Világ legnagyobb női nemzetközi szervezetévé nőtte ki magát! Lányok, így kezdődött minden. „ Az egyik alapító tag Ellen Pfeiffer volt, sokan a mostani tagok közül is ismerték, a WIMA alapítója Németországban, és az első német WIMA elnök. A nemzetközi WIMA létrehozta az Ellen Pfeiffer emlékérmet, mellyel minden évben kitüntet egy motoros hölgyet az éves nemzetközi találkozón.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Women's International Motorcycle Association (WIMA)
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés 
A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova.
(2007.02.08.)